Onderwijs­project Suman

Onderwijsproject Suman is een tak van CSA en heeft als doel ontwikkelingskansen en volwaardig onderwijs te geven aan arme kinderen uit de parochie Rajawal. Rajawal telt ongeveer 10 500 inwoners verspreid over 24 kleine verafgelegen dorpjes.

Dit project ontstond na het vertrek van Fr. Suman Ekka die als Indische seminarist voor zijn opleiding vanuit Ranchi naar Brugge en Leuven werd gestuurd. Hij verbleef in huis Emmaüs in Oostkamp en vertelde vaak over zijn geboortestreek in de deelstaat Jharkhand, het thuisland van de Adibasi, de armste bevolking van India.

Gelukkig was zijn vader onderwijzer en kon hij studeren, iets wat uitgesloten was voor de meeste van zijn dorps- en leeftijdsgenoten omdat de ouders te arm waren om de schoolkosten te betalen

Vrienden uit de Jongerengroep-Oostkamp, waarvan hij actief lid was, en uit de federatie Oedelem-Beernem, waar hij weekenddienst had gedaan, dachten na hoe ze een project konden opstarten om aan die armste kinderen onderwijskansen te geven. Zij zochten contact met CSA, dat dezelfde doelstellingen heeft, en in december 2004 ging het project officieel van start.

Wie wil kan door €15/maand te storten één van deze kindjes sponsoren en een kans geven op een beter bestaan. Onze eerste steun gaat naar de dorpjes van Rajawal waar Suman opgroeide. Dit is de meest afgelegen parochie van de regio Gumla, in de heuvels aan de grens met de deelstaat Chhattisgarh.

Word een sponsor van dit project

Contact:

Verantw. Fr. Elias Minj
E-mail: jharkhand@calcuttasponsoraid.be

Brieven:
CSA, naam en code van het kind
Headmaster Rajawal, P.S. Dumri

Dt. Gumla 835230
Jharkhand
India

Volg project Suman ook op facebook:

Project Suman